Řezy KINDER Pingui

Suroviny

šlehačka nebo Rama na šlehání (na smetanový krém)

5 dcl

želatina (na smetanový krém)

1 PL

tekutý med (na smetanový krém)

1 PL

vanilkové aroma (na smetanový krém)

1/2 ČL

čokoláda na vaření (na čokoládový krém)

15 dkg

hera (na čokoládový krém)

10 dkg

voda (na čokoládový krém)

1 PL

olej (na čokoládový krém)

2 PL

čokoláda na vaření

20 dkg

hera

10 dkg

olej

3 PL

voda

1 PL

cukr moučka

1 PL

vejce

6 ks

cukr krystal

6 PL

teplá voda

6 PL

hladká mouka

6 PL

kakao

2 PL

kypřící prášek do pečiva

1 balíček

Postup přípravy:

Krém: 5 dcl šlehačky nebo Rama na šlehání – na smetanový krém, 1 lžíce želatiny – na smetanový krém, 1 lžíce tekutého medu – na smetanový krém, 1/2 lžičky vanilkového aroma – na smetanový krém, 15 dkg čokolády na vaření – na čokoládový krém, 10 dkg Hery – na čokoládový krém, 1 lžíce vody – na čokoládový krém, 2 lžíce oleje – na čokoládový krém 

Poleva: 20 dkg čokolády na vaření, 10 dkg Hery, 3 lžíce oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce práškového cukru

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krystal, 6 lžic teplé vody, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 balení prášku do pečiva

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200 °C. Těsto se rychle upeče.

Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky.

Poleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.4.2012 1:11| autor: Pawi

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist