Řezy KINDER Pingui

Suroviny

šlehačka nebo Rama na šlehání (na smetanový krém)
5 dcl
želatina (na smetanový krém)
1 PL
tekutý med (na smetanový krém)
1 PL
vanilkové aroma (na smetanový krém)
1/2 ČL
čokoláda na vaření (na čokoládový krém)
15 dkg
hera (na čokoládový krém)
10 dkg
voda (na čokoládový krém)
1 PL
olej (na čokoládový krém)
2 PL
čokoláda na vaření
20 dkg
hera
10 dkg
olej
3 PL
voda
1 PL
cukr moučka
1 PL
vejce
6 ks
cukr krystal
6 PL
teplá voda
6 PL
hladká mouka
6 PL
kakao
2 PL
kypřící prášek do pečiva
1 balíček

Postup přípravy:

Krém: 5 dcl šlehačky nebo Rama na šlehání – na smetanový krém, 1 lžíce želatiny – na smetanový krém, 1 lžíce tekutého medu – na smetanový krém, 1/2 lžičky vanilkového aroma – na smetanový krém, 15 dkg čokolády na vaření – na čokoládový krém, 10 dkg Hery – na čokoládový krém, 1 lžíce vody – na čokoládový krém, 2 lžíce oleje – na čokoládový krém 

Poleva: 20 dkg čokolády na vaření, 10 dkg Hery, 3 lžíce oleje, 1 lžíce vody, 1 lžíce práškového cukru

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krystal, 6 lžic teplé vody, 6 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 balení prášku do pečiva

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílků a pečeme na vymaštěném plechu při 200 °C. Těsto se rychle upeče.

Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky.

Poleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně tuhá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.4.2012 1:11| autor: Pawi

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist