Preclíky s rumem podle babičky

Suroviny

hladké mouky
300 g
moučkového cukru
100 g
žloutek
1 ks
soli
1 špetka
rumu
1 PL
másla
200 g
mouka na vyválení

Postup přípravy:

Na polevu: 1 bílek, 1 lžíce rumu, 150 g moučkového cukru

Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní desce. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj žloutek, osolte a přidejte rum. Máslo rozsekejte do mouky a rychle uhněťte těsto. Postupujte přitom z okrajů dovnitř. Zformujte v kouli a přikryté nechejte 60 minut v chladu odpočinout.

Těsto znovu krátce propracujte, utvořte válec, z něj odkrajujte kousky a formujte malé preclíčky. Položte je na pomaštěný plech a pečte. Preclíky mají mít po upečení světlou barvu. Snímejte je z plechu pomocí nože.

Moučkový cukr, bílek a rum řádně rozetřete, vznikne bílá poleva, do ní preclíky namáčejte nebo je polevou potírejte. Nechte uschnout na drátěných sítech.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist