Pomazánka z tresky s jablkem a koprem

Suroviny

treska
250 g
máslo
130 g
hladká mouka
25 g
kopr
5 snítek
jablko
2 ks
citron
1/2 ks
cukr moučka
1/2 ČL

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Vodu v hrnci osolíme, přidáme 2 snítky kopru a přivedeme k varu. Přidáme tresku, plamen ztlumíme a vaříme 8–10 minut. Pak maso scedíme a vychladíme.

V kastrůlku rozpustíme 30 g másla. Přidáme mouku a udělám jíšku. Zalijeme mlékem a povaříme 5 minut. Přendáme do mísy a vychladíme na pokojovou teplotu.

Do mísy přidáme 100 g másla a vyšleháme. Jablka oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Zbylý kopr nasekáme najemno. Jablka s koprem přidáme do mísy a dochutíme citronovou šťávou, špetkou cukru, solí a pepřem. Na závěr rozdrobíme do pomazánky uvařené maso z tresky a promícháme.

Pomazánku podáváme vychlazenou s opečenými toasty nebo světlým pečivem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.5.2012 7:41| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist