Polévka se zakysanou smetanou a slaninou

Suroviny

cibule
1 ks
anglická slanina
voda
2 l
majoránka
masox
1 kostka
sladká paprika
1 ČL
sůl
brambory
4 ks
vejce
2 ks
česnek
dle chuti
zakysaná smetana

Postup přípravy:

Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky.

Když jsou brambory skoro vařené, přidáme česnek, majoránku, sůl a minutku povaříme, nakonec vmícháme dvě rozšlehaná vajíčka. Polévku odstavíme.

Podáváme s opečeným chlebem a přímo do talíře dáme ještě pořádnou lžíci zakysané smatany, kdo má rád, může i nastrouhaný sýr.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist