Polévka se zakysanou smetanou a slaninou

Suroviny

cibule
1 ks
anglická slanina
voda
2 l
majoránka
masox
1 kostka
sladká paprika
1 ČL
sůl
brambory
4 ks
vejce
2 ks
česnek
dle chuti
zakysaná smetana

Postup přípravy:

Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky.

Když jsou brambory skoro vařené, přidáme česnek, majoránku, sůl a minutku povaříme, nakonec vmícháme dvě rozšlehaná vajíčka. Polévku odstavíme.

Podáváme s opečeným chlebem a přímo do talíře dáme ještě pořádnou lžíci zakysané smatany, kdo má rád, může i nastrouhaný sýr.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist