Polévka se slaninou a zeleninou

Suroviny

sterilovaná kukuřice
350 g
mrkev
2 ks
brambory
450 g
čedar
100 g
cibule
1 ks
slanina
200 g
celer řapík
2 ks
hladká mouka
vývar
700 ml
chilli paprička
2 ks
pepř
mléko
150 ml
olivový olej
pažitka
sůl

Postup přípravy:

1. V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut do křupava.

2. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky.

3. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře a uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.

4. Přidáme mléko a nakrájenou slaninu a vaříme 5 minut. Hotovou polévku sypeme čedarem a pažitkou a podáváme s pečivem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:38| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist