Polévka s vejcem a mrkví

Suroviny

mrkev
100 g
hrášek
80 g
mladá cibulka
1 ks
celé vejce
1 ks
dětská krupice
40 g
zeleninový bujón
1,5-2 kostky
sůl
olej
vegeta

Postup přípravy:

1. V hrnci na oleji orestujeme jemně pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky pokrájenou očištěnou mrkev, hrášek a dohromady chvíli podusíme.

2. V litru horké vody rozpustíme bujonové kostky a získaným vývarem zalijeme podušenou zeleninu.

3. Polévku vaříme mírným varem asi 5 minut, pak polévku odstavíme a za stálého míchání sypeme do ní dětskou krupici.

4. Poté polévku opět přivedeme k varu, povaříme zhruba 10 – 12 minut, nakonec vmícháme rozšlehané vejce a dochutíme solí, příp. vegetou ev. j. kořením, které máme rádi.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2011 5:11| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist