Polévka s vejcem a mrkví

Suroviny

mrkev
100 g
hrášek
80 g
mladá cibulka
1 ks
celé vejce
1 ks
dětská krupice
40 g
zeleninový bujón
1,5-2 kostky
sůl
olej
vegeta

Postup přípravy:

1. V hrnci na oleji orestujeme jemně pokrájenou cibulku, přidáme na nudličky pokrájenou očištěnou mrkev, hrášek a dohromady chvíli podusíme.

2. V litru horké vody rozpustíme bujonové kostky a získaným vývarem zalijeme podušenou zeleninu.

3. Polévku vaříme mírným varem asi 5 minut, pak polévku odstavíme a za stálého míchání sypeme do ní dětskou krupici.

4. Poté polévku opět přivedeme k varu, povaříme zhruba 10 – 12 minut, nakonec vmícháme rozšlehané vejce a dochutíme solí, příp. vegetou ev. j. kořením, které máme rádi.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.1.2011 5:11| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist