Polévka podle babičky

Suroviny

menší květák
1 ks
hladká mouka
1 PL
máslo
1 PL
cibule
1 ks
mrkev
1 ks
vejce
1 ks
voda
1,5 l
nadrobno nasekaná petrželka
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Nejprve očistíme květák, rozkrájíme jej na růžice a opláchneme. Vložíme do hrnce a ve vroucí osolené vodě povaříme. Mezitím si připravíme jíšku. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na másle a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Usmaženou cibulovou jíšku přisypeme do hrnce s uvařeným květákem. Potom šťouchadlem na brambory květák s jíškou pořádně prošťoucháme. Mrkev nastrouháme najemno a přidáme do hrnce. Vaříme cca 10 minut. Nakonec vyklepneme do polévky vejce, okořeníme a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:26| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist