Polévka cibulačka á la čína

Suroviny

cibule
3 ks
brambory
2 ks
mrkev
1 ks
česnek
1 stroužek
pórek
50 g
zeleninový vývar
sůl, olej
bílé víno
50 ml
kari koření
sójová omáčka
chilli paprička
sušený zázvor
ocet
bramborový škrob
1 PL

Postup přípravy:

Dvě očistěné cibule nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky a společně opražíme na trošce oleje (cibule zesklovatí a mrkev pustí barvu).

Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, na plátky nakrájený česnek a ještě krátce opražíme, aby česnek uvolnil vůni. Podlejeme vývarem, osolíme. Dusíme do poloměkka.

Přidáme třetí cibuli nakrájenou na kolečka, umytý nakrájený pórek, podle potřeby dolejeme vodou a uvaříme do měkka.

A la čína: po přidání brambor a česneku přidáme podle chuti kari, chilli, mletý zázvor a vše krátce podusíme. Dáme pozor, aby se koření nespálilo. Podlejeme vývarem, vínem a podle chuti sójovkou. Když je polévka uvařená, zjemníme sladkou chuť trochou octa. Bramborový škrob namočíme ve vodě a nalejeme do hotové polévky. Krátce povaříme. Polévka má mít jemně pikantní pálivou, sladkokyselou chuť a krémovitou konzistenci.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist