Pohankové karbanátky s kapustou

Suroviny

pohankové lámanky

250 g

střední kapusty

1 ks

sypkého zeleninového bujonu

1 ČL

cibule

3 ks

vajec

3 ks

sůl, pepř

dle chuti

majoránka, tymián

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

olivový olej

dle potřeby

strouhanka

dle potřeby

Postup přípravy:

Kapustu uvařte v trošku osolené vodě doměkka. Lámanku zalijte vroucí vodou z kapusty, do které jste rozmíchali lžičku sypkého bujónu. Zakryjte, nechte vychladnout při pokojové teplotě a potom slijte zbylou tekutinu. Kapustu nechte vychladnout a nasekejte. Cibuli oloupejte, nasekejte a osmahněte na rozpáleném oleji. Po chvilce přidejte kapustu a krátce osmažte. Odstavte, po vychladnutí smíchejte s pohankovou lámankou, přidejte vejce, majoránku, tymián a dochuťte solí a pepřem. Pokud je to nutné, zahustěte hmotu strouhankou. Ze vzniklé směsi tvarujte malé karbanátky, které usmažte z obou stran na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.8.2016 10:02

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist