Pohanka s houbami a petrželkou

pohanka-s-houbami-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

loupaná pohanka

1/4 l šálku

voda

2 šálky

sádlo

2-3 PL

cibule

1 ks

čerstvá houba

500 g

česnek

3 stroužky

sůl, pepř, kmín

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Pohanku nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme ½ hodiny stát. Mezitím očistíme a na plátky nakrájíme houby. Pohanku povaříme 2-3 minuty, oheň vypneme a přikrytou pohanku necháme ještě stát asi 10 minut. Na sádle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme houby, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín a podusíme. Vmícháme pohanku a posekanou petrželku. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist