Pizza s tuňákem a cibulí

Suroviny

hladká mouka ( 20g na posypání )
300 g
sušené droždí
1 ČL
vlažná voda
180 ml
sůl
1 PL
cibule
2 ks
bazalka
1 snítka
rajčata konzervovaná krájená
1 balení
tuňák filety v olivovém oleji
2 ks
mozzarela
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: Mouka hladká 280 g, Sušené droždí 1 lžička, Mouka hladká na posypání, Vlažná voda 180 ml, Sůl 1 lžička

Omáčka: Cibule 1 ks, Bazalka snítka, Rajčata konzervovaná krájená 1 konzerva, Sůl dle potřeby

Na pizzu: Tuňák filety v olivovém oleji 2 ks, Cibule 1 ks, Mozzarela 1 ks

Smíchejte v míse vlažnou vodu a droždí a míchejte, dokud se droždí úplně nerozpustí. Pak zapracujte mouku a sůl. Věnujte hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto. Nyní můžete těsto nechat 90 minut kynout. Pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici. Pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně. Jenom se těsto potom nemůže uchovávat. Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu. Nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rajčata, bazalku a trochu podlijte vodou. Nechte na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut. Pak vyndejte bazalku a podle chuti dosolte. Předehřejte troubu na 220 °C. Ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budete péct. Rozdělte těsto na dva díly a dlaní vytvarujte pizzu přímo na pečicím papíru. Sugo naneste na pizzu a zhruba 1 cm nechte na okraj. Naaranžujte cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka. Pečte 5 minut. Mezitím nakrájejte mozzarellu na plátky. Klaďte na pizzu a nechte ještě na 5 minut péct.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2015 8:30| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist