Piškotová roláda s marcipánovým kabátkem

piskotova-rolada-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

moučkový cukr
100 g
vejce
5 ks
vanilkový cukr
1 balíček
polohrubá mouka
100 g
marcipánová hmota na obalení
250 g
rybízová zavařenina
dle potřeby
sůl
dle chuti
citrónová kůra
dle chuti

Postup přípravy:

Cukr, žloutky, sůl, vanilkový cukr a citrónovou kůru třeme v míse do husté bílé pěny. Potom přidáme prosátou mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme asi 1 cm silně na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě rychle upečeme. Upečený korpus sejmeme z plechu a papír ihned opatrně sloupneme, obrátíme zpět a pomocí papíru zatočíme. Rozbalíme, potřeme zavařeninou a znovu zavineme. Marcipánovou hmotu nejlépe rozválíme mezi pečícími papíry a roládu jí obalíme.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist