Petrželové noky s omáčkou

Suroviny

ve slupce vařených a nastrouhaných brambor

800 g

polohrubé mouky

320-350 g

malých vajec

2 ks

jemně nasekané petrželky

3 PL

změklého másla

1 PL

boloňské omáčky (polotovar)

600 g

sůl

dle chuti

mouka na vál

dle potřeby

Postup přípravy:

Nastrouhané brambory smícháme s rozšlehanými vejci, petrželkou, máslem, osolíme a vmícháme mouku. Připravíme tužší těsto, ze kterého lžičkami namočenými ve studené vodě vykrajujeme noky. Ty naráz zaváříme do vroucí osolené vody. Noky opatrně vařečkou nadzdvihneme ode dna a vaříme na mírném ohni přibližně 5 minut. Když vyplavou na povrch, scedíme je a necháme krátce okapat. Omáčku ohřejeme. Noky rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:36| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist