Petrželové noky s omáčkou

Suroviny

ve slupce vařených a nastrouhaných brambor
800 g
polohrubé mouky
320-350 g
malých vajec
2 ks
jemně nasekané petrželky
3 PL
změklého másla
1 PL
boloňské omáčky (polotovar)
600 g
sůl
dle chuti
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Nastrouhané brambory smícháme s rozšlehanými vejci, petrželkou, máslem, osolíme a vmícháme mouku. Připravíme tužší těsto, ze kterého lžičkami namočenými ve studené vodě vykrajujeme noky. Ty naráz zaváříme do vroucí osolené vody. Noky opatrně vařečkou nadzdvihneme ode dna a vaříme na mírném ohni přibližně 5 minut. Když vyplavou na povrch, scedíme je a necháme krátce okapat. Omáčku ohřejeme. Noky rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:36| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist