Pečený kuřecí pekáček se zeleninou

Suroviny

kuřecí stehna s kouskem hřbetu
2 ks
česnekový bok
150 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
paprika
1 ks
rajče
1 ks
větší brambory
3 ks
mletý zázvor
1/2 ČL
sůl, celý kmín
dle chuti
čerstvé bylinky na ozdobu
dle potřeby
olej
dle chuti

Postup přípravy:

Zapneme si troubu na rozehřátí. Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky, česnekový bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky. Do pekáčku na trochu rozehřátého oleje dáme osmahnout bok, až začne trošku růžovět, přidáme cibuli s česnekem a cca 4minuty orestujeme. Stáhneme z ohně, přidáme pokrájenou papriku, rajče, podlijeme 1,5dl horké vody, promícháme a na tuto směs položíme opláchnutá a osolená stehna. Mezi ně zatlačíme čtvrtky brambor, vše ještě zlehka potřeme olejem, posypeme kmínem a brambory mírně poprášíme solí.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a odkryté pečeme na poloviční výkon (já mám plynovou troubu) 25minut. Poté zesílíme na 3/4 výkon a dopečeme do zlatavé barvy. Při dopékání 1-2krát stehýnka přelijeme vypečenou šťávou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:23| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist