Pečené ovoce na přípravu nápojů

Suroviny

jahody, maliny, loupaná jablka, hrušky, borůvky , švestky, apod. nebo jeden druh ovoce
cukru
1 - 1,20 kg
rumu
1 dcl
šťáva z jednoho citrónu
skořice
1 špetka

Postup přípravy:

2 kg ovoce – jahody, maliny, loupaná jablka, hrušky, borůvky , švestky, apod., nakrájíme na kostičky, drobné necháme vcelku. Vše smícháme s cukrem – množství dle kyselosti ovoce a pečeme v troubě do zhoustnutí. Pak vyndáme a vmícháme citrónovou šťávu, skořici a rum. Horké nalijeme do sleniček, zavíčkujeme jako marmeládu a sterilujeme 20 minut. Na šálek lahodného nápoje dáme lžičku ovocné směsi do šálku a zalijeme horkou vodou nebo čajem. Můžeme lžičku směsi rozmixovat s mlékem a zdobit plátkem citrónu. Pokud máte pouze jeden druh ovoce nevadí, když budete mít 2- 3 odlišně barevné pečené zavařeniny můžete tvořit barevné mléčné koktejly. Fantasii se v použití ovoce ani zdobení meze nekladou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.3.2014 2:01| autor: dasena

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist