Pečené ovoce na přípravu nápojů

Suroviny

jahody, maliny, loupaná jablka, hrušky, borůvky , švestky, apod. nebo jeden druh ovoce
cukru
1 - 1,20 kg
rumu
1 dcl
šťáva z jednoho citrónu
skořice
1 špetka

Postup přípravy:

2 kg ovoce – jahody, maliny, loupaná jablka, hrušky, borůvky , švestky, apod., nakrájíme na kostičky, drobné necháme vcelku. Vše smícháme s cukrem – množství dle kyselosti ovoce a pečeme v troubě do zhoustnutí. Pak vyndáme a vmícháme citrónovou šťávu, skořici a rum. Horké nalijeme do sleniček, zavíčkujeme jako marmeládu a sterilujeme 20 minut. Na šálek lahodného nápoje dáme lžičku ovocné směsi do šálku a zalijeme horkou vodou nebo čajem. Můžeme lžičku směsi rozmixovat s mlékem a zdobit plátkem citrónu. Pokud máte pouze jeden druh ovoce nevadí, když budete mít 2- 3 odlišně barevné pečené zavařeniny můžete tvořit barevné mléčné koktejly. Fantasii se v použití ovoce ani zdobení meze nekladou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.3.2014 2:01| autor: dasena

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist