Pečené kuře po řecku s oregánem

Suroviny

celé kuře
1 ks
brambor
1 kg
citron
1 ks
olivového oleje
100 ml
soli
2 ČL
oregána
1 PL
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

Kuře omyjte, osušte a osolte zvenku i zevnitř lžičkou soli. Nechte sůl asi půl hodiny působit. Oloupejte brambory a nakrájejte je na klínky (tradiční řecká úprava). Dejte do pekáče, osolte (druhou lžičkou soli), opepřete a posypte oreganem. Doprostřed položte kuře a všechno zalijte citrónovou šťávou smí- chanou s olivovým olejem a troškou vody (cca 50 ml). Pečte v troubě předehřáté na 200°C. Po dvaceti minutách stáhněte teplotu na 180°C a pečte ještě 40-60 minut, dokud se kůže a maso nezačne oddělovat od kostí a kůže je dozlatova upečená.

V průběhu pečení kuře několikrát polijte šťávou a v případě potřeby ho můžete podlít trochou horké vody. Pokud máte pocit, že se kuře již upeklo, ale brambory ještě nejsou hotové, můžete na maso položit alobal, aby se nepřipalovalo.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2011 4:40| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist