Musaka se špenátem a smetanou

musaka-se-spenatem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso
600 g
olej
3 PL
cibule
2 ks
česnek
4 stroužky
čerstvý špenát
300 g
vejce
3 ks
zakysaná smetana
250 g
tvrdý sýr
100 g
kořenící směs adžika
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
tuk
dle potřeby

Postup přípravy:

Umelte libové vepřové maso nebo použijte hotové umleté maso. Na oleji lehce opečte nakrájenou cibulku a nasekané stroužky česneku. Přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte lžíci kořenící směsi adžika a duste do změknutí. Horkou vodou spařte čerstvý špenát a nechte jej odkapat. Rozšlehejte vejce se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě navrstvěte masovou směs, špenát, smetanu s vejci a nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem. Zakryjte zapékací mísu poklopem a v předehřáté troubě zapečte.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist