Grilovaná lilková pomazánka Baba ghanoush

lilkova-pomazanka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

lilek
1 ks
citrónová šťáva
1 PL + 1ČL
máslo
1 PL + 1ČL
sezamové semínko
2 ČL
rozetřený česnek
2 stroužky
olivový olej
1 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Předehřejte troubu. Lehce namastěte pečicí papír. Položte lilek na pečící papír a vidličkou propíchejte slupku lilku. Za občasného otočení pečte po dobu 30 – 40 minut nebo dokud lilek nezměkne. Poté vyjměte lilek z trouby, dejte jej na chvíli do mísy se studenou vodou, po chvíli vyjměte a oloupejte slupku. Dejte lilek, citrónovou šťávu, tahíni, sezamová semínka a česnek do elektrického mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Ochuťte solí a pepřem. Dejte směs do středně velké mísy a pomalu vmíchejte olivový olej. Před podáváním dejte na 3 hodiny vychladit. Podávejte s chlebem pita, se zeleninou, s humusem nebo jen samotný.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist