Pampeliškový med s citrónem

Suroviny

čerstvých nezvadlých pampelišek
200 ks
citrónu
1 ks
cukru krupice
1 kg
vody
1 l

Postup přípravy:

Do 1 l vody nasypeme asi 200 pampeliškových květů a přidáme středně velký citrón i s kůrou, který rozkrájíme na menší dílky. Směs 10 minut povaříme a pak ji necháme stát v klidu 24 hodin při pokojové teplotě. Po této době šťávu scedíme a zahřejeme do mírného varu. Za neustálého míchání rozpustíme ve vroucí šťávě 1 kg cukru. Jakmile se cukr rozpustí, pokračujeme ve varu šťávy ještě 15-20 minut. Šťáva musí na tolik zhoustnout, že získá konzistenci medu. Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.5.2016 3:32| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist