Pampeliškový med s citrónem

Suroviny

čerstvých nezvadlých pampelišek
200 ks
citrónu
1 ks
cukru krupice
1 kg
vody
1 l

Postup přípravy:

Do 1 l vody nasypeme asi 200 pampeliškových květů a přidáme středně velký citrón i s kůrou, který rozkrájíme na menší dílky. Směs 10 minut povaříme a pak ji necháme stát v klidu 24 hodin při pokojové teplotě. Po této době šťávu scedíme a zahřejeme do mírného varu. Za neustálého míchání rozpustíme ve vroucí šťávě 1 kg cukru. Jakmile se cukr rozpustí, pokračujeme ve varu šťávy ještě 15-20 minut. Šťáva musí na tolik zhoustnout, že získá konzistenci medu. Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.5.2016 3:32| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist