Pampeliškový med s citrónem

Suroviny

čerstvě nasbíraných květů pampelišek

600 ks

citron

3 ks

pitná voda

3 l

cukr

3 kg

Postup přípravy:

Čerstvě natrhané pampelišky dáme do hrnce s vodou vařit (neoplachujeme je!). Jakmile se začne voda vařit, povaříme 20 minut, pak zdroj tepla vypneme, přidáme vymačkané citróny bez pecek a dáme do druhého dne do chladna odstát. Další den pampelišky scedíme a do vody přidáme 3 kg cukru, občas promícháme. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí hmoty, pokud se nám bude tvořit pěna, tak ji odstraníme.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.3.2017 8:11| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist