Ovocný salát s mascarpone

Suroviny

čerstvé ovoce (meloun, banány, pomeranče, mandarinky, mango, kiwi atd.)

500 g

mascarpone

200 g

moučkový cukr

1-2 ČL

12 % smetana

150 ml

ztužovač šlehačky

1 balíček

likér z černého rybízu

4 PL

nesolené pistácie

2 PL

Postup přípravy:

Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na úhledné kousky. Mascarpone rozšlehejte s cukrem, smetanou a ztužovačem na hladký krém. Kousky ovoce rozdělte do pohárů a přelijte likérem. Přidejte krém a posypte jemně nasekanými pistáciemi. Podávejte dobře vychlazené.

Tip: pokud nemáte právě likér z černého rybízu, využijte jiný, např. z černého bezu. Pistácie lze nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi, které můžete předem opražit.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist