Ovocný salát s mascarpone

Suroviny

čerstvé ovoce (meloun, banány, pomeranče, mandarinky, mango, kiwi atd.)

500 g

mascarpone

200 g

moučkový cukr

1-2 ČL

12 % smetana

150 ml

ztužovač šlehačky

1 balíček

likér z černého rybízu

4 PL

nesolené pistácie

2 PL

Postup přípravy:

Ovoce omyjte, očistěte a nakrájejte na úhledné kousky. Mascarpone rozšlehejte s cukrem, smetanou a ztužovačem na hladký krém. Kousky ovoce rozdělte do pohárů a přelijte likérem. Přidejte krém a posypte jemně nasekanými pistáciemi. Podávejte dobře vychlazené.

Tip: pokud nemáte právě likér z černého rybízu, využijte jiný, např. z černého bezu. Pistácie lze nahradit lískovými oříšky nebo mandlemi, které můžete předem opražit.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist