Ořechový závin

profimedia-0050360791-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

Těsto:
hladká mouka
250 g
sůl
špetka
rozehřáté máslo
30 g
studená voda
70 ml
ocet
20 ml
vejce
1 ks
mouka
na podsypání
Náplň:
nasekaná jádra vlašských ořechů
200 g
rozehřáté máslo
50 g
hrušky
2 ks
šťáva z citronu
1/2 ks
rozinky
100 g
citronová kůra
1 lžičky
hnědý cukr
2 - 3 lžíce
skořice
1 lžička
moučkový cukr
na posypání

Postup přípravy:

Mouku prosejte, vejce rozšlehejte s vodou, octem, máslem a špetkou soli. Po částech přidávejte do tekutiny mouku, vypracujte a dobře propracujte na vláčné těsto (můžete použít i hnětač). Bochánek těsta položte na vál a na půl hodiny ho zakryjte nahřátým kastrolem. Ořechy nasucho lehce opečte a nasekejte. Nasucho opečte i strouhanku. Hrušky nakrájejte na kostičky a zalijte citronovou šťávou. Připravte větší utěrku nebo malý ubrus, látku posypte moukou a těsto na ni od středu vytáhněte na co nejtenčí placku. Pokropte ji částí másla,  střední pruh (na šířku plechu) posypte strouhankou, ořechy, cukrem, skořicí, hroznovým vínem nebo rozinkami a hruškami. Protější okraje přehněte do středu a také posypte náplní. Stočte pomocí ubrusu do závinu, překulte na pečicím papírem vyložený plech a potřete zbylým máslem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a závin upečte dozlatova. Hotový posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.9.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist