Slaný špenátový závin

slany-spenatovy-zavin-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

listové těsto
2 balíčky
listový špenát (čerstvý nebo zmrazený)
800 g
smetana
0,5 dcl
žloutek
2 ks
česnek
2-3 stroužky
strouhanka na zahuštění
dle potřeby
sůl, mletý pepř
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby
mák, lněné a sezamové semínko na posypání
dle chuti
žloutek na potření
1 ks

Postup přípravy:

Listy čerstvého špenátu omyjeme a natrháme na kousky (zmrazené listy necháme jen rozmrznout). Vložíme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a podusíme asi 5 minut. Pak přidáme smetanu, špenát osolíme, lehce opepříme a dusíme ještě asi 10 minut. Na závěr vmícháme žloutky a rozetřený česnek, podle potřeby špenát zahustíme strouhankou a případně ještě osolíme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva pláty, každý poklademe polovinou připravené špenátové směsi, zavineme a na okrajích k sobě těsto přimáčkneme. Záviny přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je žloutkem, posypeme mákem a lněným a sezamovým semínkem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 – 30 minut dozlatova. Závin můžeme podávat teplý nebo i studený.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist