Slaný špenátový závin

slany-spenatovy-zavin-1100x618.jpg

Suroviny

listové těsto

2 balíčky

listový špenát (čerstvý nebo zmrazený)

800 g

smetana

0,5 dcl

žloutek

2 ks

česnek

2-3 stroužky

strouhanka na zahuštění

dle potřeby

sůl, mletý pepř

dle chuti

hladká mouka na vál

dle potřeby

mák, lněné a sezamové semínko na posypání

dle chuti

žloutek na potření

1 ks

Postup přípravy:

Listy čerstvého špenátu omyjeme a natrháme na kousky (zmrazené listy necháme jen rozmrznout). Vložíme je do kastrolu, podlijeme trochou vody a podusíme asi 5 minut. Pak přidáme smetanu, špenát osolíme, lehce opepříme a dusíme ještě asi 10 minut. Na závěr vmícháme žloutky a rozetřený česnek, podle potřeby špenát zahustíme strouhankou a případně ještě osolíme. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva pláty, každý poklademe polovinou připravené špenátové směsi, zavineme a na okrajích k sobě těsto přimáčkneme. Záviny přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je žloutkem, posypeme mákem a lněným a sezamovým semínkem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 – 30 minut dozlatova. Závin můžeme podávat teplý nebo i studený.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist