Opečené bramborové šišky

Suroviny

brambory
1 kg
hrubá mouka
120 g
krupice
100 g
vejce
1 ks
sádlo
sůl

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme. Nastrouhané brambory zasypeme moukou, krupicí, osolíme a přidáme vejce. Rukama vypracujeme těsto z kterého vyválíme dlouhý váleček, odkrajujeme kousky, ve dlaních je zaoblíme a vytvoříme tak šišky velikosti prstu. V hrnci dáme vařit vodu se solí, vhodíme šišky a vaříme je, za občasného promíchání ode dna, cca 8 minut. Nakonec na pánvi rozehřejeme sádlo a uvařené, okapané šišky lehce opečeme ze všech stran.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.2.2016 4:37| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist