Nadívané kuře se slaninou a bylinkami

nadivane-kure-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

malé kuře
2 ks
máslo
30 g
tenký plátek prorostlé slaniny
dle libosti
bylinky
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
cibule
1 ks
uzený bůček
100 g
žloutek
2 ks
houska
2 ks
smetana
100 ml
petržel
dle chuti
mladá kopřiva
dle chuti

Postup přípravy:

Nádivka: 1 cibuli, 100 g uzeného bůčku, 2 žloutky, 2 nakrájené housky, petržel, mladé kopřivy, 100 ml smetany, pepř a sůl.

Uzený bůček a housky nakrájíme na kostičky. Cibuli, petržel a kopřivy nasekáme nadrobno. Nakrájenou housku pokropíme smetanou a důkladně promícháme s ostatními surovinami. Touto nádivkou naplníme vykuchaná a prosolená kuřata. Na kuřata položíme plátky prorostlé slaniny a okořeníme čerstvými bylinkami. Břišní otvor zašijeme a dáme péct do trouby na másle při 200 stupních 50-60 minut. Podáváme s pečenými bramborami nebo mladou zeleninou uvařenou na páře.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist