Melounová marmeláda

Suroviny

melounové dužniny
2 kg
želírovacího cukru
1500 g
citrónu
2 ks

Postup přípravy:

Meloun rozkrojíme, dužinu rozkrájíme na menší plátky, vybereme pecky a nakrájíme ji na kostky o velikosti cca 2 cm. Kostky dužniny prosypeme cukrem a zalijeme šťávou ze 2 kusů citrónů. Mísu přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v lednici. Proslazený meloun povaříme 5 minut, mícháme a sbíráme pěnu (po pěti minutách vyzkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí; na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče). Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou. Uzavřeme víčky, necháme chvíli odstát a pak je obrátíme dnem vzhůru a postavíme na rozloženou utěrku.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2016 3:19| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist