Marinované višně se zmrzlinou

marinovane-visne-se-zmrzlinou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

višeň
400 g
citrón
2 plátky
hřebíček
2 ks
skořice
1 ks
cukr
70-100 g
bílý rum nebo vodka
180 ml
cukrářský piškot
8 ks
vanilková zmrzlina
8 kopečků

Postup přípravy:

Vypeckujte 400 g višní a dejte je do půllitrové zavařovací sklenice. Přidejte k nim 2 kolečka citrónu, 2 hřebíčky, tyčku skořice, prosypte 70 – 100 g cukru. Zalijte 180 ml bílého rumu nebo vodky. Sklenici uzavřete a nechte několik dní v chladu a temnu rozležet. Do pohárů rozdělte po dvou 8 cukrářských piškotů a 8 kopečků vanilkové zmrzliny. Přidejte višně a zalijte tekutinou.

Tip: můžete ozdobit větvičkou máty.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist