Losos s koriandrem a pečené brambůrky

Suroviny

lososa
4 plátky
šťávy z citrónu
½ ks
česneku
2 stroužky
koriandru
1 svazek
feferonky
1 ks
oleje
3 PL
malých brambor
4 ks
strouhaného sýra
40 g
sůl, pepř
dle chuti
máslo
dle potřeby

Postup přípravy:

Lososa pokapeme citrónovou šťávou, česnek prolisujeme, nakrájíme feferonku, přidáme sůl, pepř, olej, posekaný koriandr. Promícháme a lososa ve vzniklé marinádě necháme 2 hodiny odležet. Potom upečeme v předehřáté troubě.

Pečené brambůrky: na osobu počítáme asi 4 malé brambory, sůl, máslo, 40 g strouhaného sýra. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po obvodu uděláme zářezy. Dáme do máslem vymazané zapékací misky a v předehřáté troubě 25 minut pečeme. Potom brambory posypeme strouhaným sýrem a pohážeme vločkami másla. Necháme ještě 5 minut dopéci.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.8.2016 12:52| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist