Losos na šlehačce se špenátem

Suroviny

filety z lososa bez kůže
4 ks
cibule
1 ks
mražený špenát
450 g
smetana ke šlehání
1 dcl
čerstvě namletý pepř, citrónová šťáva
1 špetka
máslo, olej, sůl
1 PL
bylinky
4 ks
citron
4 plátky

Postup přípravy:

Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citrónovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.4.2015 8:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist