Losos na šlehačce se špenátem

Suroviny

filety z lososa bez kůže
4 ks
cibule
1 ks
mražený špenát
450 g
smetana ke šlehání
1 dcl
čerstvě namletý pepř, citrónová šťáva
1 špetka
máslo, olej, sůl
1 PL
bylinky
4 ks
citron
4 plátky

Postup přípravy:

Filety lososa opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme citrónovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, mražené špenátové listy necháme povolit, pak je nakrájíme nahrubo. Na oleji zprudka osmahneme cibuli a česnek, vmícháme špenát, pokrm osolíme a opepříme, necháme chvíli podusit, když se část vody odpaří, přidáme smetanu, která by měla mít pokojovou teplotu a vše ještě chvíli prohřejeme. V pánvi na rozpuštěném másle opečeme filety lososa z obou stran. Na talíře rozdělíme špenát na ten poklademe opečený filet z lososa, jednotlivé porce ozdobíme kolečky citrónu a snítky bylinek.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.4.2015 8:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist