Kuřecí vývar se žampióny a pórkem

Suroviny

kuřete
800 g
sůl
bobkový list
1 ks
zrnek celého pepře
6 ks
cibule
2 ks
pórku
200 g
žampiónů
200 g
másla
1 ČL
citrónové šťávy
1 PL
worcesteru
1 PL
pepře
1 špetka
sekané petrželky
2 PL

Postup přípravy:

Kuře omyjte, rozdělte na čtyři porce. Zalijte 1 l vody, přidejte ½ lžičky soli, bobkový list, pepř a uvařte. Kuře vyjměte, zbavte kůže, vykostěte, nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky. Pórek očistěte, nakrájejte na plátky, omyjte. Žampiony očistěte, omyjte, rozkrojte na čtvrtky. Máslo rozpusťte. Cibuli a pórek poduste do sklovita. Přidejte žampiony a osmahněte. Přes cedník přilijte vývar a vše ještě 5 minut povařte. Okořeňte citronovou šťávou a worcesterem, špetkou soli a trochou pepře. Přidejte maso. Hotovou polévku posypte petrželkou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist