Kuřecí prsa na jablkách s cibulí a medem

Suroviny

kuřecí prsa
4 ks
jablka
2 ks
cibule
2 ks
vývaru (nejlépe kuřecího)
300 ml
medu
2 PL
sůl, skořice, máslo

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200°C. Na pánvi si rozpustíme máslo. Kousky kuřete osolíme a opečeme z obou stran. I s vypečenou šťávou je dáme do pekáčku, do kterého jsme dali na kolečka nakrájenou cibuli a oloupaná a nakrájená jablka.

Posypeme lehce skořicí a zalijeme vývarem s medem. Pokud pečeme kousky masa s kůží, do pekáčku je nejdříve dáme kůží dolů a pečeme asi 20 minut, poté je otočíme a dalších dvacet minut dopečeme, až je maso měkké a kůže krásně křupavá.

Maso podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem i s kousky jablek a cibule, přelité vypečenou šťávou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2011 1:17| autor: euqirnella

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist