Kuřecí paella s uzeným a rajčaty

Suroviny

prsní kuřecí řízky
400 g
vařené uzené maso
150 g
cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
rajčata
6 ks
olivový olej
2 PL
rýže
250 g
kuřecí vývar
400 ml
mražený hrášek
120 g
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy:

1. Kuřecí i uzené maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek na jemné plátky, rajčata na větší dílky.

2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vložíme do něj osolené a opepřené kousky kuřecího masa. Když jsou opečené dozlatova, vyjmeme je a v pánvi orestujeme cibuli a česnek.

3. Pak kuřecí maso vrátíme do pánve, přisypeme kostičky uzeného, ve studené vodě propláchnutou rýži, vše zalijeme vývarem a asi 15 minut dusíme. Občas promícháme.

4. Těsně před koncem vmícháme do směsi hrášek a rajčata, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme dalších asi 5 minut, dokud není zelenina a rýže měkká.
chutná výborně, navíc i na talíři vypadá velmi lákavě.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.1.2011 3:46| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist