Kuře na víně s rozmarýnem

Suroviny

celé kuře
1 ks
suchého bílého vína
3 dcl
hlavička česneku
1 ks
sůl
větvičky rozmarýnu
4 ks
másla
30 g

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme a celé (i zevnitř) osolíme. Do břišní dutiny vložíme 2 větvičky rozmarýnu a 6 neloupaných stroužků česneku. Kuře vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, přelijeme vínem a obložíme zbylými stroužky česneku – tentokrát oloupanými. Zakryjme a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Poté kuře potřeme rozehřátým máslem a pečeme dalších 15 – 20 minut, opět zakryté. Na posledních 5 minut kuře dopečeme odkryté a posypané jehličkami rozmarýnu ze zbylých dvou větviček.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2013 3:56| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist