Kuře na víně s rozmarýnem

Suroviny

celé kuře
1 ks
suchého bílého vína
3 dcl
hlavička česneku
1 ks
sůl
větvičky rozmarýnu
4 ks
másla
30 g

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme a celé (i zevnitř) osolíme. Do břišní dutiny vložíme 2 větvičky rozmarýnu a 6 neloupaných stroužků česneku. Kuře vložíme do zapékací mísy nebo pekáče, přelijeme vínem a obložíme zbylými stroužky česneku – tentokrát oloupanými. Zakryjme a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Poté kuře potřeme rozehřátým máslem a pečeme dalších 15 – 20 minut, opět zakryté. Na posledních 5 minut kuře dopečeme odkryté a posypané jehličkami rozmarýnu ze zbylých dvou větviček.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2013 3:56| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist