Krůtí steaky po vinařsku s petrželkovým máslem

kruti-steaky-po-vinarsku-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

krůtí prso
4 plátky
malá cibulka
4 ks
červené víno
1 sklenice
bobkový list
¼ ks
sušený tymián
1 špetka
masový bujón
1/2 kostky
máslo
160 g
citrónová šťáva
1 ČL
hladká mouka
1 ČL
olej
2 PL
sůl, drcený černý pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Cibulky nasekejte najemno a nechte zesklovatět na lžíci másla. Přidejte víno, bobkový list, tymián a snítku petrželky a vařte tak dlouho, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Bujón rozpusťte ve lžíci horké vody. Vinnou směs přeceďte a cibulku a nať dobře vymačkejte přes sítko. K vývaru přilijte rozpuštěný bujón, přiveďte ještě jednou k varu a odstavte. Utřete 150 g změklého másla se lžící nasekané petrželky, citrónovou šťávou a moukou. Plátky masa lehce naklepejte a opečte na oleji rozpáleném se lžící másla z obou stran doměkka. Přendejte je na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Vinnou omáčku zahřejte, přimíchejte k ní petrželkové máslo a přilijte na talíře k masu. Ozdobte zelenou petrželkou a podávejte s opečenými bramborami.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.5.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist