Krémová rybí polévka

Suroviny

vody
1,2 l
kořenové zeleniny (mrkve, celeru,petržele)
200 g
smetany
2,5 dcl
másla
80 g
hladké mouky
40 dkg
česneku
1 stroužek
housek
2 ks
hlava, ocas, jikry a mlíčí z 1 kapra
muškátový květ
dle chuti
mletý bílý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
rozehřátý kousek másla
dle potřeby

Postup přípravy:

Do hrnce s osolenou vodou přidáme očištěnou kapří hlavu s ocasem a česnekem, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme, maso obereme a větší kousky překrojíme. Na rozehřátém másle osmažíme zeleninu nakrájenou na nudličky, zaprášíme ji moukou, krátce opečeme, zalijeme rybím vývarem a povaříme 10 minut. Pak přilijeme smetanu a jakmile se polévka opět začne vařit, přidáme nakrájené jikry a mlíčí. Ještě krátce povaříme, přidáme obrané kapří maso, polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 1:10

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist