Krémová rybí polévka

Suroviny

vody

1,2 l

kořenové zeleniny (mrkve, celeru,petržele)

200 g

smetany

2,5 dcl

másla

80 g

hladké mouky

40 dkg

česneku

1 stroužek

housek

2 ks

hlava, ocas, jikry a mlíčí z 1 kapra

muškátový květ

dle chuti

mletý bílý pepř

dle chuti

sůl

dle chuti

rozehřátý kousek másla

dle potřeby

Postup přípravy:

Do hrnce s osolenou vodou přidáme očištěnou kapří hlavu s ocasem a česnekem, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme, maso obereme a větší kousky překrojíme. Na rozehřátém másle osmažíme zeleninu nakrájenou na nudličky, zaprášíme ji moukou, krátce opečeme, zalijeme rybím vývarem a povaříme 10 minut. Pak přilijeme smetanu a jakmile se polévka opět začne vařit, přidáme nakrájené jikry a mlíčí. Ještě krátce povaříme, přidáme obrané kapří maso, polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nehutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 1:10

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist