Krémová rybí polévka

Suroviny

vody
1,2 l
kořenové zeleniny (mrkve, celeru,petržele)
200 g
smetany
2,5 dcl
másla
80 g
hladké mouky
40 dkg
česneku
1 stroužek
housek
2 ks
hlava, ocas, jikry a mlíčí z 1 kapra
muškátový květ
dle chuti
mletý bílý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
rozehřátý kousek másla
dle potřeby

Postup přípravy:

Do hrnce s osolenou vodou přidáme očištěnou kapří hlavu s ocasem a česnekem, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme, maso obereme a větší kousky překrojíme. Na rozehřátém másle osmažíme zeleninu nakrájenou na nudličky, zaprášíme ji moukou, krátce opečeme, zalijeme rybím vývarem a povaříme 10 minut. Pak přilijeme smetanu a jakmile se polévka opět začne vařit, přidáme nakrájené jikry a mlíčí. Ještě krátce povaříme, přidáme obrané kapří maso, polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2016 1:10

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist