Křehký borůvkový koláč s tvarohovou náplní

Suroviny

polohrubé mouky
300 g
prášku do pečiva
2 ČL
cukru moučky
125 g
vanilkový cukr
1 ks
vejce
2 ks
másla
100 g
tvarohy
2 ks
citrónové kůry
1 ČL
vanilkového pudinku
2 ks
smetany ke šlehání
250 ml
borůvek
400 g

Postup přípravy:

Náplň: 2 tvarohy, 125 g cukru moučky, 2 vanilkové cukry, 1 lžička citrónové kůry, 2 sáčky vanilkového pudinku, 250 ml smetany ke šlehání, 400 g borůvek

Mouky smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukry, vejce a tuhé máslo. Vypracujeme jemné těsto, přeneseme na plech a vyválíme (případně vytlačíme prsty) hodně natenko. Na několika místech propícháme těsto vidličkou a pečeme na 180 °C  12 minut. Tvaroh utřeme s citrónovou kůrou, cukry a pudinkem. Opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a borůvky. Předpečený korpus potřeme tvarohovou náplní a pečeme ještě asi 30 minut na 150 °C. Po vychladnutí sypeme cukrem.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 17x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.4.2014 10:40| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist