Králík s bramborovými kroketkami a zeleninou

Suroviny

králičí zadek
slaniny
3 dkg
sůl, pepř
zelená petrželka
másla
5 dkg
kořenové zeleniny
6 dkg
nové koření, jalovec
bobkový list, saturejka
kyselé smetany
1 ks
rajčata
2 ks
kaparů
1 dkg
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Marináda: 2 rajčata, 1 dkg kaparů, citronová šťáva

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Králičí zadek odblaníme, zbavíme tuku, břišní okraje protáhneme hustěji tenčími nudličkami slaniny a posypeme solí smíchanou se špetkou pepře a lžící jemně usekané zelené petrželky nebo celerové natě. V pekáči zpěníme na 5 dkg másla a 3 dkg jemně sekané slaniny 6 dkg na drobné nudličky nakrájené kořenové zeleniny, a to mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku, 3 zrnka nového koření, 5 celých pepřů, 1 jalovec, menší bobkový list a kousíček snítky saturejky. Když zelenina začne žloutnout, položíme do ní připraveného králíka, přikryjeme poklicí a necháme ho asi 10 minut podusit. Pak sejmeme poklici a za občasného podlití slabší polévkou, později pak vypečenou šťávou, pečeme asi 20 minut. Když změkl, potřeme ho marinádou: Na talířek protlačíme přes jemné sítko dvě v octu naložená rajčata, přidáme k nim lžičku jemně usekaných kaparů a lžičku citronové šťávy. Marinádou potřeme králíka v pekáči a upečeme do měkka. Nakrájíme na díly, složíme je na horkou podávací mísu a obložíme bramborovými kroketkami. Omáčku zbylou v pekáči zalijeme trochou polévky, zahustíme ji koflíkem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchaly lžičku mouky a necháme přejít varem, zhoustnout. Ochutnáme, dle potřeby přidáme ještě trochu citronové šťávy nebo kostku cukru, načež proceděnou, hodně horkou nalijeme zčásti na králíka na míse, zbytek pak podáváme v hodně zahřátém omáčníku zvlášť.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist