Králík s bramborovými kroketkami a zeleninou

Suroviny

králičí zadek
slaniny
3 dkg
sůl, pepř
zelená petrželka
másla
5 dkg
kořenové zeleniny
6 dkg
nové koření, jalovec
bobkový list, saturejka
kyselé smetany
1 ks
rajčata
2 ks
kaparů
1 dkg
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Marináda: 2 rajčata, 1 dkg kaparů, citronová šťáva

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Králičí zadek odblaníme, zbavíme tuku, břišní okraje protáhneme hustěji tenčími nudličkami slaniny a posypeme solí smíchanou se špetkou pepře a lžící jemně usekané zelené petrželky nebo celerové natě. V pekáči zpěníme na 5 dkg másla a 3 dkg jemně sekané slaniny 6 dkg na drobné nudličky nakrájené kořenové zeleniny, a to mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku, 3 zrnka nového koření, 5 celých pepřů, 1 jalovec, menší bobkový list a kousíček snítky saturejky. Když zelenina začne žloutnout, položíme do ní připraveného králíka, přikryjeme poklicí a necháme ho asi 10 minut podusit. Pak sejmeme poklici a za občasného podlití slabší polévkou, později pak vypečenou šťávou, pečeme asi 20 minut. Když změkl, potřeme ho marinádou: Na talířek protlačíme přes jemné sítko dvě v octu naložená rajčata, přidáme k nim lžičku jemně usekaných kaparů a lžičku citronové šťávy. Marinádou potřeme králíka v pekáči a upečeme do měkka. Nakrájíme na díly, složíme je na horkou podávací mísu a obložíme bramborovými kroketkami. Omáčku zbylou v pekáči zalijeme trochou polévky, zahustíme ji koflíkem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchaly lžičku mouky a necháme přejít varem, zhoustnout. Ochutnáme, dle potřeby přidáme ještě trochu citronové šťávy nebo kostku cukru, načež proceděnou, hodně horkou nalijeme zčásti na králíka na míse, zbytek pak podáváme v hodně zahřátém omáčníku zvlášť.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist