Králík na kyselém zelí se slaninou

Suroviny

králík
1 ks
sůl, kmín, pepř mletý
mletá červená paprika
uzené slaniny
160 g
česnek
kyselého zelí
1 l
vývar z kostí nebo bujón

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Umytého králíka rozdělíme na osm až deset kousků. Ty osolíme a okořeníme paprikou, kmínem a pepřem.

Pak nakrájíme na tenké plátky uzenou slaninu a polovinu rozložíme na dno pekáče. Na slaninu dáme vrstvu kyselého zelí, na zelí uložíme připravené kousky králíka a na něj zbylou slaninu. Vše podlijeme vývarem z kostí nebo vodou s bujónem a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme asi 45 minut. Podáváme s vařenými brambory. Králíka můžeme nahradit i kuřetem.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Stehlíková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist