Králík na kyselém zelí se slaninou

Suroviny

králík
1 ks
sůl, kmín, pepř mletý
mletá červená paprika
uzené slaniny
160 g
česnek
kyselého zelí
1 l
vývar z kostí nebo bujón

Postup přípravy:

Pokrmy z králíka – fotogalerie aranžmá na talíři

králík inspirace fotogalerie

Umytého králíka rozdělíme na osm až deset kousků. Ty osolíme a okořeníme paprikou, kmínem a pepřem.

Pak nakrájíme na tenké plátky uzenou slaninu a polovinu rozložíme na dno pekáče. Na slaninu dáme vrstvu kyselého zelí, na zelí uložíme připravené kousky králíka a na něj zbylou slaninu. Vše podlijeme vývarem z kostí nebo vodou s bujónem a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme asi 45 minut. Podáváme s vařenými brambory. Králíka můžeme nahradit i kuřetem.

Dobrou chuť!

Hodnocení

4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Stehlíková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist