Koprová omáčka s hovězím masem a sázeným vejcem

Suroviny

hovězí maso
500 g
vařené vejce
2 ks
kopr
1-2 svazky
hladká mouka
4 PL
olej
2,5 PL
plnotučné mléko
400 ml
smetana ke šlehání
1 balení
máslo
3 PL
hovězí vývar
450 ml
sůl, bílý pepř
dle chuti
ocet
dle chuti
třtinový cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Kopr zbavíme nečistot a nevzhledných stonků. Vezmeme si z něj jen koprové snítečky. Pořádně je opereme pod tekoucí vodou a nahrubo nasekáme nebo natrháme. Dnes je k dostání i kopr zavařený, ovšem není nad chuť toho čerstvého. Kopr se dá nasekat i mixérem. V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem, vmícháme postupně hladkou mouku a uděláme si zásmažku (jíšku). Do zásmažky přidáme část kopru a udržujeme plamen nebo indukční desku na mírném stupni ohřevu. Přilijeme horký vývar a řádně mícháme, aby se nám jíška s koprem pěkně rozpustila. Vaříme společně pár minut, potom odstavíme a pomalu vléváme mléko, případně ještě znovu zahustíme hladkou moukou smíchanou se smetanou nebo smetanu samotnou, pokud nám omáčka nevyhovuje konzistencí. Zbývá nám jen přidat trochu čerstvého kopru a ještě krátce povařit a dochutit. Osolíme, opepříme, dáme cukr a ocet. Servírujeme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist