Koláčky plněné špenátem a sýrem

Suroviny

malých brambor
400 g
špenátových lístků
250 g
másla
40 g
hladké mouky
40 g
smetany
200 ml
listového těsta
500 g
slaniny
100 g
reblochonu
150 g
vajec
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte 400 g malých brambor, vychladlé nakrájejte na kolečka. Nechte rozmrazit 250 g špenátových lístků. Na 40 g másla zpěňte 40 g hladké mouky, zalijte ji 200 ml smetany a povařte do zhoustnutí, vmíchejte špenát, odstavte, osolte a opepřete. Nakonec do něj vmíchejte vejce. Rozválejte 500 g listového těsta, nakrájejte z něj čtverce, položte je na plech vyložený pečícím papírem, rozdělte do středu čtverců kolečka brambor, špenát, 100 g na tenké plátečky nakrájené slaniny a 150 g na plátky nakrájeného reblochonu. Vložte je do předehřáté trouby a pečte cca 15 – 20 minut dozlatova.

Info: Co je to reblochon? Plochý, kulatý sýr z horské oblasti Haute-Savoie ve Francii, který se vyrábí z kravského plnotučného mléka. Je to několikrát omývaný sýr, ručně solený, s oranžovo-žlutou kůrkou, jejíž povrch lehce pokrývá bílá plíseň. Jemný, krémový vnitřek sýru má příjemnou ovocnou chuť.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2016 4:06| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist