Koláčky plněné špenátem a sýrem

Suroviny

malých brambor
400 g
špenátových lístků
250 g
másla
40 g
hladké mouky
40 g
smetany
200 ml
listového těsta
500 g
slaniny
100 g
reblochonu
150 g
vajec
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte 400 g malých brambor, vychladlé nakrájejte na kolečka. Nechte rozmrazit 250 g špenátových lístků. Na 40 g másla zpěňte 40 g hladké mouky, zalijte ji 200 ml smetany a povařte do zhoustnutí, vmíchejte špenát, odstavte, osolte a opepřete. Nakonec do něj vmíchejte vejce. Rozválejte 500 g listového těsta, nakrájejte z něj čtverce, položte je na plech vyložený pečícím papírem, rozdělte do středu čtverců kolečka brambor, špenát, 100 g na tenké plátečky nakrájené slaniny a 150 g na plátky nakrájeného reblochonu. Vložte je do předehřáté trouby a pečte cca 15 – 20 minut dozlatova.

Info: Co je to reblochon? Plochý, kulatý sýr z horské oblasti Haute-Savoie ve Francii, který se vyrábí z kravského plnotučného mléka. Je to několikrát omývaný sýr, ručně solený, s oranžovo-žlutou kůrkou, jejíž povrch lehce pokrývá bílá plíseň. Jemný, krémový vnitřek sýru má příjemnou ovocnou chuť.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2016 4:06| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist