Koláčky plněné špenátem a sýrem

Suroviny

malých brambor

400 g

špenátových lístků

250 g

másla

40 g

hladké mouky

40 g

smetany

200 ml

listového těsta

500 g

slaniny

100 g

reblochonu

150 g

vajec

1 ks

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Uvařte 400 g malých brambor, vychladlé nakrájejte na kolečka. Nechte rozmrazit 250 g špenátových lístků. Na 40 g másla zpěňte 40 g hladké mouky, zalijte ji 200 ml smetany a povařte do zhoustnutí, vmíchejte špenát, odstavte, osolte a opepřete. Nakonec do něj vmíchejte vejce. Rozválejte 500 g listového těsta, nakrájejte z něj čtverce, položte je na plech vyložený pečícím papírem, rozdělte do středu čtverců kolečka brambor, špenát, 100 g na tenké plátečky nakrájené slaniny a 150 g na plátky nakrájeného reblochonu. Vložte je do předehřáté trouby a pečte cca 15 – 20 minut dozlatova.

Info: Co je to reblochon? Plochý, kulatý sýr z horské oblasti Haute-Savoie ve Francii, který se vyrábí z kravského plnotučného mléka. Je to několikrát omývaný sýr, ručně solený, s oranžovo-žlutou kůrkou, jejíž povrch lehce pokrývá bílá plíseň. Jemný, krémový vnitřek sýru má příjemnou ovocnou chuť.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2016 4:06| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist