Kokosové palačinky s jahodovo-reveňovým kompotem

Suroviny

celozrnná pšeničná mouka
120 g
krupicový cukr
130 g
sůl
1 špetka
středně velké vejce
1 ks
strouhaný kokos
60 g
rebarbora
400 g
pomeranč ideálně v bio- kvalitě
1 ks
vanilkový lusk
1 ks
badyán
2 ks
jahody
300 g
olej
1 PL

Postup přípravy:

Mouku promíchejte se 30 g cukru a solí. Spolu s mlékem a vejcem umíchejte hladké těsto a nechte 15 minut stát. Kokos lehce opražte na suché pánvi a polovinu přimíchejte do palačinkového těsta. Rebarboru opláchněte, nakrájejte na kousky. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Povařte ji v kastrolu se 100 g cukru a 50 ml vody asi 5 minut, přidejte rozříznutou vanilku a badyán, pomerančovou kůru a nakonec kousky rebarbory. Na mírném plameni nechte asi 8 minut táhnout. Očištěné a pokrájené jahody přidejte k rebarboře a společně ještě poduste. Z těsta usmažte tenké palačinky a podávejte s kompotem z rebarbory a jahod, posypané opraženým kokosem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.6.2013 10:22| autor: naty00

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist