Kokosové palačinky s jahodovo-reveňovým kompotem

Suroviny

celozrnná pšeničná mouka
120 g
krupicový cukr
130 g
sůl
1 špetka
středně velké vejce
1 ks
strouhaný kokos
60 g
rebarbora
400 g
pomeranč ideálně v bio- kvalitě
1 ks
vanilkový lusk
1 ks
badyán
2 ks
jahody
300 g
olej
1 PL

Postup přípravy:

Mouku promíchejte se 30 g cukru a solí. Spolu s mlékem a vejcem umíchejte hladké těsto a nechte 15 minut stát. Kokos lehce opražte na suché pánvi a polovinu přimíchejte do palačinkového těsta. Rebarboru opláchněte, nakrájejte na kousky. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Povařte ji v kastrolu se 100 g cukru a 50 ml vody asi 5 minut, přidejte rozříznutou vanilku a badyán, pomerančovou kůru a nakonec kousky rebarbory. Na mírném plameni nechte asi 8 minut táhnout. Očištěné a pokrájené jahody přidejte k rebarboře a společně ještě poduste. Z těsta usmažte tenké palačinky a podávejte s kompotem z rebarbory a jahod, posypané opraženým kokosem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.6.2013 10:22| autor: naty00

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist