Koblihy z Moravy

Suroviny

hladká mouka
500 g
vejce
2 ks
kvasnice (droždí)
kostka
mléko
0,25 l
rum
0,5 cl
cukr
1 PL
sůl
špetka

Postup přípravy:

Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, cukr, droždí a rum, zalijeme vlažným mlékem. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme cca 30 minut kynout. Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná. Lžící vykrajujeme jednotlivé koblížky, které skládáme na pomoučený vál a necháme cca 10minut vykynout. Jednotlivé kusy smažíme v rozehřátém oleji dozlatova (oleje musí být dostatek, aby mohly koblížky plavat).

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.1.2016 4:37

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist