Koblihy z Moravy

Suroviny

hladká mouka

500 g

vejce

2 ks

kvasnice (droždí)

kostka

mléko

0,25 l

rum

0,5 cl

cukr

1 PL

sůl

špetka

Postup přípravy:

Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, cukr, droždí a rum, zalijeme vlažným mlékem. Vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme cca 30 minut kynout. Dobře vykynuté těsto je lesklé, pružné, hladké a vmáčkneme-li do něho prst, uděláme důlek, který se ihned vyrovná. Lžící vykrajujeme jednotlivé koblížky, které skládáme na pomoučený vál a necháme cca 10minut vykynout. Jednotlivé kusy smažíme v rozehřátém oleji dozlatova (oleje musí být dostatek, aby mohly koblížky plavat).

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.1.2016 4:37

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist