Těsto: 200 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 70 g umletých loupaných mandlí, lžičky citrónové kůry, špetky mletého kardamonu, 2 ks žloutků
Náplň: 30 ml smetany, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce instantní kávy, 100 g čokolády na vaření
Těsto připravte z 200 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g moučkového cukru, 70 g umletých loupaných mandlí, lžičky citrónové kůry, špetky mletého kardamonu a 2 žloutků. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte rozležet. Pak ho vyválejte na cca 5 mm silný plát, vykrájejte malá kolečka, zvolna je upečte a nechte vychladnout. Ve 30 ml vařící smetany rozpusťte lžíci moučkového cukru a lžíci instantní kávy, přidejte 100 g nalámané čokolády na vaření a za stálého míchání rozpusťte ve vodní lázni. Krémem slepte zchladlá kolečka, potřete je tence rozehřátou pomerančovou zavařeninou a posypte nasekanými mandlemi.