Slepovaná ořechová kolečka s krémem

Suroviny

máslo
320 g
hladká mouka
240 g
mleté ořechy
120 g
moučkový cukr
260 g
rum
2 PL
mouka na vál
dle potřeby
čokoládová poleva
dle potřeby
půlky ořechů
dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 200 g másla, 240 g hladké mouky, 120 g mletých ořechů, 120 g moučkového cukru, mouka na vál

Krém: 120 g másla, 140 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu

Na dohotovení: čokoládová poleva, půlky ořechů

Pokrájené máslo zpracujte s prosetou moukou, cukrem a ořechy. Těsto zabalte do fólie a uložte asi na hodinu do chladu. Na pomoučeném vále vyválejte plát asi 3 mm tenký a vykrájejte kolečka (nebo jiné tvary). Naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova. Změklé máslo smíchejte s cukrem a rumem a vyšlehejte do hladkého krému. Kolečka nechte vychladnout a slepujte je po dvou k sobě krémem. Povrch namáčejte v čokoládové polevě a ozdobte půlkou ořechu.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2  Hodnoceno: 24x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist