Kardinálův koláč s povidly

Suroviny

polohrubá mouka
50 g
kypřící prášek
1 PL
vejce
10 ks
cukr krystal
290 g
vanilinový cukr
1 balíček
práškový cukr
smetana na šlehání
500 ml
ztužovač do šlehačky
1 ks
švestková povidla
5 PL

Postup přípravy:

TĚSTO: 50 g polohrubé mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g cukr krystal, 1 vanilínový cukr, práškový cukr na posypání

NÁPLŇ: 500 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 4-5 lžic švestková povidla

2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem.

Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským nářadím na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby.

Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme práškovým cukrem.

Elektrická trouba: 185 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Čas pečení: 18 – 20 minut 

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist