Karamelovo-smetanové řezy

Suroviny

vajec velikosti M
7 ks
práškového cukru
200 g
polohrubé mouky
200 g
vody
30 ml
oleje
100 ml
kypřící prášek do pečiva
1 ks
vanilkové pudingy
3 ks
plnotučného mléka
1 l
krystalový cukr
7 PL
smetany 18%
2 ks
práškový cukr
6 PL
ovoce(ananas, jahody, banány)
mléka
300 ml
šlehačky v prášku
2 ks

Postup přípravy:

Cesto: 7 vajec veľkosti M, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 30 ml vody, 100 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva

Plnka: 3 smotanovo-vanilkové pudingy , 1 liter plnotučného mlieka, 7 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 2 veľké balenia kyslej smotany 18%, 6 plných polievkových lyžíc práškového cukru, ovocie podľa chuti ( ananás, jahody, banány…) alebo aj bez, ak niekto nemá rád ovocie v koláčoch

Karamelová šľahačka: 7 lyžíc kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Cesto:
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Spravíme si sneh z bielkov. Potom žĺtky vymiešame s cukrom a pridávame pri šľahaní pomaly 30 ml vody, miešame dokiaľ to nie je husté. Za mierneho miešania následne pridáme olej, múku s práškom do pečiva. Všetko zmiešame spolu. Pečieme pri 180 v elektrickej rúre až dokiaľ sa trochu neoceria kraje od plechu.

Plnka:
Vyšľaháme si 500 ml kyslých smotán spolu so 6 lyžicami práškového cukru – šľaháme asi 10 minút. Potom si uvaríme 3 pudingy z litra mlieka a 7 lyžíc kryštálového cukru. Musíme ho nechať v studenom kúpeli vychladnúť a pritom ho sem tam miešame, aby sa nevytvorila koža. A následne do vychladnutého pudingu vmiešame vyšľahané kyslé smotany a dobre premiešame. Plnku vylejeme na cesto a podľa chuti poukladáme ovocie. (Ja osobne to robievam bez ovocia alebo vynikajúce sú tam potom jahody.)

Karamelová šľahačka:
Z kryštálového cukru spravíme karamel, keď je hotový odložíme ho mimo ohňa. Veľmi pomaly prilievame mlieko a rozmiešavame, tak aby sa nevytvorili kúsky karamelu, ale hneď sa roztopil s mliekom. Dáme to do chladničky vychladnúť. Potom 300 ml karamelového mlieka s práškovými šľahačkami šľaháme do zhustnutia. Natrieme na vrch koláča a necháme stuhnúť. Nakoniec ho môžeme ozdobiť postrúhanou čokoládou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2011 6:35| autor: aikesis

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist