Karamelové vejce s mangem

Suroviny

karamelová čokoláda
200 g
smetana ke šlehání
350 ml
Baileys Original
1,2 dcl
bílá čokoláda
200 g
vanilka
1 lusk
mango
100 g
citrónová kůra z půlky citrónu
1/2 ks

Postup přípravy:

Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citrónovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout. Jakmile čokoláda ztuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist