Grilovaný kapr po novohradsku s česnekem

Suroviny

očištěný kapr (asi půlka, nejlépe šupináče)

800 g

česnek

3 a více stroužků

olej

0,5 dcl

mletá paprika

1 špetka

tymián

dle chuti

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Kapra dobře omyjeme, důkladně zbavíme šupin a očistíme. Rybí maso nakrájíme příčně na kousky široké asi 3-4 cm a na několika místech nařízneme. Porce dokonale potřeme částí česneku utřeného se solí a do připravených zářezů vložíme plátky zbylého česneku. Rybí porce potřeme olejem smíchaným s paprikou, osolíme a opepříme, posypeme tymiánem a vložíme do zapékací mísy. Necháme minimálně dvě hodiny odležet v chladu. Odleželé ryby vložíme i se zapékací miskou pod gril a grilujeme, dokud není maso důkladně propečené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

1.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist