Grilovaný kapr po novohradsku s česnekem

Suroviny

očištěný kapr (asi půlka, nejlépe šupináče)

800 g

česnek

3 a více stroužků

olej

0,5 dcl

mletá paprika

1 špetka

tymián

dle chuti

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Kapra dobře omyjeme, důkladně zbavíme šupin a očistíme. Rybí maso nakrájíme příčně na kousky široké asi 3-4 cm a na několika místech nařízneme. Porce dokonale potřeme částí česneku utřeného se solí a do připravených zářezů vložíme plátky zbylého česneku. Rybí porce potřeme olejem smíchaným s paprikou, osolíme a opepříme, posypeme tymiánem a vložíme do zapékací mísy. Necháme minimálně dvě hodiny odležet v chladu. Odleželé ryby vložíme i se zapékací miskou pod gril a grilujeme, dokud není maso důkladně propečené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

1.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist