Kachní prsíčka na medu s ostružinami

Suroviny

kachní vykostěná prsíčka (řízky i s kůží)

4 ks

med

5 PL

dezertní víno

5 PL

drcený barevný pepř

1 ČL

sójová omáčka

1 PL

olej

2 PL

citrón

1/2 ks

malý broskvový kompot

1 ks

ostružiny (mohou být i mražené)

2 PL

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Prsíčka osolte a nechte chvíli rozležet. V hrnku rozmíchejte med s vínem, citrónovou šťávou, pepřem a sójovou omáčkou. Maso opečte na olejem potřené rozpálené pánvi z obou stran. Přendejte ho do pekáčku, zalijte medovou směsí, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte šťávou z broskví. Nakonec přidejte do pekáčku půlky broskví, trochu ostružin a prohřejte. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Tip: Ostružiny můžete nahradit i jiným ovocem – např. jablky, hruškami, švestkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.10.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist