Kachní prsa s hlívou a celerem

Suroviny

kachních prsou
600 g
cibule
1 ks
čerstvé hlívy ústřičné
200 g
jablka
1 ks
pikantního džemu
1 PL
červeného vína
4 PL
celeru
200 g
sůl
dle chuti
sušený rozmarýn
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Kachní prsa i s kůží nakrájejte na plátky, osolte je, vetřete do nich trochu sušeného rozmarýnu a olej a nechte je do druhého dne v chladu rozležet. Na olejem potřené pánvi maso opečte, vyndejte a uchovejte v teple. V pánvi ve výpeku osmažte na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájenou hlívu, potom vraťte maso, mírně podlijte horkou vodou a zvolna poduste asi 15 minut. Přidejte nastrouhané jablko, džem, červené víno a jen krátce poduste. Mezitím oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky celer. Opečte ho zvlášť na pánvi na oleji dozlatova a osolte. Na talíř rozdělte maso a celer a podávejte s těstovinami, jemným knedlíkem či noky.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist